2021-12-22 09:17:44• hírek • Bede Emőke

Mircea Govort jelölte a PSD a prefektusi funkció betöltésére

Azt követően, hogy a koalíciós tárgyalások eredményeként az RMDSZ kénytelen-kellettlen le kellett mondania Szatmár megye prefektusi székéről, úgy tűnik, a szociáldemokraták már azt is eldöntötték, ki tölti majd be a párt képviseletében a nevezett posztot.

A párt által szervezett keddi sajtótájékoztató első felében Mircea Govor, a megyei szervezet elnöke hosszasan méltatta az általa képviselt párt érdemeit, mondván, „valóban érződik, hogy a PSD is beszállt az kormányzásba”, s ha ez nem történt volna meg, Románia valóban az a bukott ország lenne, melyről korábban Klaus Iohannis államfő beszélt. Govor szerint a szociáldemokraták azzal, hogy végre kivették a részüket az ország vezetéséből, megfékezték a gazdasági hanyatlást, a nemzeti valuta összeomlását, az emberek pedig bizakodva tekinthetnek a jövőbe, hiszen nőnek a fizetések, a nyugdíjak és a gyerekpénz is. „Ezt mind a Szociáldemokrata Pártnak köszönhetjük” – jelentette ki a korábban korrupciós és befolyással való visszaélési botrányokba keveredett Govor.


A megyei szervezet elnöke egyértelmű sikerként könyvelte el, hogy koalíciós tárgyalások után ismét a PSD képviselője töltheti majd be Szatmár megyei prefektusi tisztségét, illetve rövid időn belül ismertetni fogják azokat a további funkciókat is, melyek újfent szociáldemokrata kézbe kerülnek, bár saját bevallása szerint ezekről egyelőre nem egyeztettek.


Noha a sajtótájékoztatón közvetlenül nem hangzott el, hogy Mircea Govor fogja betölteni a prefektusi tisztséget, sajtóértesülések szerint ő volt az egyetlen, aki jelentkezett a posztra, és párttársai már meg is szavazták neki a bizalmat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: